Tenzotech Bulgaria

Flintec пуска фамилията EМ100 цифрови измервателени усилватели

2019

EM100 e усилвател с висока точност, който има интегриран аналогово-цифров преобразувател. Използва 24-битово сигма-делта модулиране на сигнала, с което осигурява изключителна резолюция с нисък шум. Широкият диапазон от функции за претегляне и калибриране го правят подходящ за голям спектър от приложения за статично и динамично претегляне.
Устройството се предлага в четири версии, подходящи за различни приложения. Всяка версия е сертифицирана по подходящ OIML правен стандарт за търговия. Налична е допълнителна платка за опростено монтиране.


Налични са AC и DC варианти на EM100 със сертифициране за търговски цели OIML от 10, 000 – 20,000 (EM100-A) верифицирани интервали на скалата и линейност ± 0.0005%.
Устройството се предлага с CAN интерфейс, поддръжка на CANopen протокола, както и RS-232 пълен дуплекс и RS-485 интерфейси. Включен е и USB интерфейс за удобно конфигуриране, настройки и осъвременяване на фърмуер. Комуникацията с модула е базирана на ASCII знаци, изпращани по разнообразни серийни интерфейси, което го прави лесен за свързване с PC, PLC или други устройства. Настройването е лесно с използване на терминален емулатор или FDC приложен софтуер (наличен от flintec.com).

Приложения

EM100 е проектиран за множество универсални приложения за претегляне, при които се изискват голяма скорост и точност. Чести приложения са измерване в процеси за автоматизиране и контрол. Може да бъде конфигурирано за автоматично и неавтоматично измерване, контролни измервания и гравиметрично пълнене.
За повече информация flintec.com и EM100.